יום רביעי, 26 באפריל 2017

3 מתכוני בורגול שיעיפו לכם את הסכך! טאבולה סטייל!

אמנם בסוכות אנחנו יושבים בסוכה שבעה ימים, אבל החלטתי הפעם לשתף אתכם ב-3 מתכוני בורגול נפלאים שיכולים לפתור לכם את השאלה מה להכין לארוחת הערב בסוכה השכונתית.
אני בוחרת כל סוכות בבורגול מכמה סיבות: הוא גם טעים (כול השכנים אוהבים בורגול!) הוא גם מתאים לצמחונים וטבעונים (הבן שלי טבעוני ויש לנו כמה שכנים צמחונים), גם קל מאוד לעבוד איתו וגם כי ניתן להכין איתו הרבה מאוד מעדנים.


אז הנה לפניכם 3 מתכוני בורגול (טאבולה) שיעיפו לכם וגם לשכנים שלכם את הסכך בחג הסוכות הזה.

מתכון 1: סלט בורגול א-לה-ניסואז

הרכיבים הדרושים:

חצי כוס כוס בורגול (של סוגת).
8 עלי חסה.
7 תפוחי אדמה – קטנים.
כוס שעועית ירוקה.
4 ביצים – להכין ביצים קשות. לחתוך אותן לרבעים.
2 קוספאות טונה.
אחד בצל אדום.
4 כפיות לימון.
10 עגבניות שרי חתוכות לחצי.
18 זיתים ללא חרצנים – רצוי קלמנטה.
קורט עלי בזיליקום.

לרוטב:

6 כפיות מיץ לימון סחוט טרי.
2 כפות חומץ.
6 כפות שמן.
2 כפיות סוכר.
שן שום – לכתוש דק.
כפית חרדל דיז'ון (רצוי עם גרגרים).
קורט מלח.

הכנה:

הכניסו את הבורגול לתוך קערה עמידה לחום וצקו הרבה מים רותחים. תנו לקערת הבורגול לנוח במשך כ-40 דקות, עד שהבורגול הופך רך.
בשלו את תפוחי האדמה במים. כאשר המים מגיעים לרתיחה המשיכו לבשל את תפוחי האדמה למשך עוד 20 דקות, עד שהם מתרככים. סננו וצננו אותם. לאחר שהצטננו חתכו אותם לקוביות גדולות.
סננו את הבורגול מהמים וסיחטו היטב.
העבירו את הבורגול למגש הגשה והוסיפו את שאר המרכיבים.

לרוטב: ערבבו את כל מוצרי הרוטב היטב עד שכול המרכיבים מאוחדים יחדיו.
צקו את הרוטב על הבורגול, ערבבו לאט והגישו.

מתכון 2: סלט טאבולה קלאסי

המצרכים:

כוס בורגול דק – גרישה (של סוגת).
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה.
4 כפות מיץ לימון.
חצי כוס בצל ירוק קצוץ.
רבע כוס שמיר.
רבע כוס בזיליקום.
רבע כוס נענע.
רבע כוס שמן זית.
מלח פלפל לתיבול.

ההכנה:

הוסיפו את הגרישה לקערה עמידה לחום, וצקו הרבה מים רותחים על הגרישה. המתינו עד שהמים יספגו בגרישה. מדי פעם ערבבו כדי להפריד בין הגרגרים.

הוסיפו את כל שאר המרכיבים וערבבו. תבלו לפי הטעם, והגישו.
פשוט, מזין ומאוד טעים!

מתכון 3: מרק בורגול, עדשים ואורז מלא

הרכיבים:

רבע כוס בורגול (של סוגת).
רבע כוס אורז בסמטי (סוגת).
חצי כוס עדשים אדומות.
אחד בצל בינוני – קצוץ.
כף שמן זית.
גזר אחד – לחתוך לקוביות.
כפית אבקת צ'ילי.
3 עגבניות – לקצוץ.
2 שיני שום – לקצוץ דק.
כף פפריקה מתוקה.
2 כפיות כמון.
מיץ מלימון אחד.
2 כפות נענע יבשה.
2 כפיות זרעי כוסברה – לכתוש דק.
6 כוסות מים או מרק ירקות.
מלח פלפל לתיבול.

ההכנה:

בסיר רחב חממו את שמן הזית וטגנו בו את הגזר והבצל, למשך כ-3 דקות. הוסיפו שום וכבו את האש כאשר תתחילו להריח את ריח השום.

הוסיפו לסיר תבלינים, עגבניות, מיץ לימון, ערבבו ובשלו עוד 3 דקות.

הוסיפו לסיר את האורז,  העדשים והמרק/מים והביאו לרתיחה. כאשר רותח המשיכו לבשל במשך 25 דקות על להבה נמוכה.

הוסיפו את הבורגול, נענע, פלפל והמלח, והמשיכו לערבב ולבשל עוד כ-10 דקות. כאשר האורז מוכן והמרק הופך סמיך – המרק מוכן ואפשר להגיש אותו.

בתאבון, חג שמח!

סודות מהמטבח: מתכון לקינואה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה